Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ciemne z dżemem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ½ kg
mleko 1 szklanka
cukier ½ szklanka
jaja 2 sztuki
margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
dżem truskawkowy 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ciemne z dżemem truskawkowym

Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną margarynę wymieszaną z mlekiem. Sodę i kakao mieszamy z mąką. Całość mieszamy z jajkami i margaryną, dodajemy dżem truskawkowy, aromat – wszystko delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na blaszkę i pieczemy w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak