Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kartofelki z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kilo
oliwa 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kartofelki z curry

Ziemniaki obierz i gotuj w osolonej wodzie ok. 20 minut. Ugotowane ziemniaki pokrój na plastry o grubości jednego centymetra. Oliwę rozgrzej na patelni. Plastry ziemniaki poukładaj na gorącej patelni. Obficie posyp curry. Dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż, aż ziemniaczki się przyrumienią, potem obróć je i drugą stronę również obsyp curry. Podawaj z papryką konserwową albo z ogórkiem kiszonym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 15.03.2011 08:09
pycha
becia879 10.01.2011 11:42
pycha
Martysia 06.01.2011 18:17
super przepis :)
Tahitha 25.12.2010 10:27
Bardzo ciekawy przepis
Izka192 12.12.2010 20:44
Ciekawy przepis:)
Tetiana 11.12.2010 22:47
pychotka-jutro robię na obiad!
jolaxa 05.12.2010 07:53
super
Koper 03.12.2010 15:22
Fajne sa ziemniaki z curry robię czasem takie
polly66 02.12.2010 10:54
rozgrzewające na wieczór jak z curry:)
Grażyna13 21.11.2010 10:07
Świetne !
accee 18.11.2010 20:31
Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak