Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0,5 kg
łopatka mielona 0,5 kg
cebula 1 duża
margaryna 0,5 kostki
przyprawa uniwersalna do smaku
duża główka kapusty
0,5 l śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

Kapuste obgotować w osolonej wodzie, ryż ugotować na pół miękko, cebulę usmażyć na margarynie na złoto, do miseczki wsypać ryż, mielone mięso, usmażoną cebulę, dodać magę, pieprz, wegetę, dokładnie wymieszać, na liście z kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki, na spód naczynia żaroodpornego ułożyć liście z kapusty, na liście ułożyć gołąbki, górę nakryć pozostałymi listkami, zalać śmietaną. Piec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.03.2013 20:33
bardzo lubię z pomidorowym sosem
Kuchareczka2 21.05.2012 14:07
pyszota uwielbiam , moge jeśc non stop
miki47 20.05.2012 10:56
mniam
malaczarna23 11.05.2012 07:25
kto ich nie lubi..:)
szalonamariolka 17.07.2011 23:56
pyszne
gusia1000 08.02.2011 14:23
Piękne, okazałe gołąbki i tak ma być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak