Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO: 4 żółtka,
0,5 kg mąki
Farsz:
szklanka suszonych prawdziwków
cebule 2
15 dag margaryny
3 łyżki bułki tartej
przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 1
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami

Zagnieść ciasto (musi być twardsze niż to na pierogi) zrobić farsz: grzyby namoczyć, wypłukać, ugotować, odcedzić, zimne zemleć przez maszynkę, do miseczki dać grzyby, jajko, usmażoną na złoto cebulkę dodać bułkę tartą, doprawić do smaku przyprawami, farsz ma być dosyć słony.
Ciasto cieniutko rozwałkować, wykrawywać małe kwadraciki dawać w środek farsz i sklejać na uszka. Gotować w solonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 22.05.2011 10:01
pycha
Ela15 15.05.2011 18:22
jak uszka to wiadoo, że pycha
gusia1000 07.02.2011 17:52
Piękny wygląd i na pewno smak. Znakomite do barszczu wigilijnego.
madagaskar 16.01.2011 21:09
Pycha
4muffins 14.11.2010 20:14
zapachniało Świętami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak