Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany indyk z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5-2 kg
żółtko jajek 2
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
marchewka 3 sztuki
sól
Papryka słodka mielona Prymat
olej 2-3 łyżki
ząbki czosnku 2-3
liście sałaty
ziemniaki 2 kg
biały ser 0.5 półtłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany indyk z białym serem

Pierś z indyka myjemy ,dokładnie osuszamy ,a następnie kroimy na płat i lekko go rozbijamy .oprószamy mięso z obu stron sola ,pieprzem,papryką i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Biały ser mielimy .Ząbki czosnku obieramy ,przeciskamy przez praskę .Kukurydze odsączamy .Twaróg łączymy z żółtkami i kukurydzą .Dodajemy czosnek ,a następnie przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Marchewki obieramy i myjemy .Cukinie nie obieramy tylko myjemy i kroimy w cienkie słupki.Farsz z sera smarujemy na płacie mięsa, na wierzch kładziemy marchewkę i słupki cukinii .Zwijamy dokładnie w rulon.Mięso spinamy wykałaczkami lub sznurujemy bawełniana nicią .Pieczemy w żaroodpornym naczyniu w piekarniku nagrzanego do 190* C przez 80 minut.Gotowa pieczeń układamy na półmisku na liściach sałaty .Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z utłuczonymi na piure.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 20.05.2012 14:55
uwielbiam indyka
dasada1 20.05.2012 14:55
uwielbiam indyka
noculos 20.05.2012 14:52
cudo
noculos 20.05.2012 14:52
cudo
Tika4444 10.08.2011 09:04
ciekawe połączenie
barbara11561 23.06.2011 08:55
Bardzo ciekawy farsz do indyka:):)
Sylwia56
Sylwia56 08.05.2011 09:59
fajne
edyta44 15.11.2010 14:39
zapowiada sie pycha
ben-ka 14.11.2010 09:28
Indyka to ja lubię ale takiego farszu to nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak