Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny zakwas na żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka razowa 1 szklanka
kamionkowy garnek

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny zakwas na żurek

Szklankę maki razowej zalewamy ciepłą wodą w kamionkowym garnku i pozostawiamy w cieple na trzy dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.03.2013 08:52
jak jest maka razowa to skórka z chleba nie musi być, ale czosnek obowiązkowo no i sól
olkaaa 27.03.2012 12:06
extra
caroline1983 06.03.2012 19:09
myślę że ten przepis bardzo mi sie przyda bo żurek poprostu uwielbiam :)
Grażyna13 02.03.2012 10:45
Ja tez dodaje kawałek chleba. Nie ma, jak to domowy zakwas :)
Justa32 25.11.2011 11:39
super!!!
barbara11561 29.09.2011 09:33
No i do tego dużo czosnku
ben-ka 16.11.2010 12:33
Ten przepis wykorzystam.
pacpaw 15.11.2010 09:25
ja jeszcze dodaję skórkę z chleba dla przyśpieszenia procesu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak