Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w chlebie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 2
włoszczyzna
cebula biała 1
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
śmietana 2 łyżki
sól
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w chlebie

Przygotowujemy wywar z włoszczyzny ,cebuli i czosnku .Wrzucamy liśc laurowy ,ziele angielskie .Przecedzamy wywar i dodajemy zakwas ,łączymy ze śmietaną .Doprawiamy sola i pieprzem i majerankiem.Odcinamy piętkę chleba ,wydrążamy środek i smarujemy białkiem i zapiekamy w piekarniku przez kilka minut .Do chleba wlewamy żurek ,dodajemy przekrojone jajko .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.01.2014 10:29
nie jadłam w ten sposób żurku,świetny pomysł
barbara11561 10.03.2013 12:29
też jadłam w chlebie ale bogracz,bardzo apetyczne naczynko
Motorek 07.01.2013 11:09
bardzo fajny pomysł
misia53 12.11.2012 09:09
zastanawiam się jak szybko ten żurek trzeba zjeść , aby nie przeciekł ..... ale super wygląda a chlebek jak malowany
Mati13 09.03.2012 14:24
pięknie podane
Wacław 16.08.2011 20:02
pycha,lubię zurek, ale tak podanego żurku jeszcze nie jadłem,dzięki wielkie za przepis ,chlebek na pewno jest do zjedzenia odpowiadajac \"traktorkowi \".
kotlet 10.08.2011 23:21
wygląda efektownie
traktorek 15.05.2011 06:46
wyglądapięknie ale co z chlebem
ben-ka 14.11.2010 09:30
Żurek w chlebie jadłam tylko w restauracji bardzo mi się podoba takie podanie żurku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak