Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka zapiekane z keczupem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
gęsty keczup
żółty ser
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka zapiekane z keczupem i serem

Udka kurczaka obrać ze skóry - choć nie trzeba, ale ja np. skóry nie lubię :), oprószyć solą i pieprzem. Na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego wlać nieco keczupu, ułożyć udka, po czym zalać je dokładnie keczupem, na wierzchu poukładać dość grube plasterki żółtego sera, posypać bazylią. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. 1-1,5 godziny - dopóki mięso nie będzie kruche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.09.2011 09:19
apetyczny obiadek
Neetka90 11.07.2011 19:17
wyglądają smacznie :)
wiola28a 05.07.2011 19:03
super danie
Patrycja38 09.05.2011 11:22
smaczne
Aleksandra45 18.03.2011 22:48
pychotaaa
romanrafal
romanrafal 08.12.2010 17:06
ciekawe
MAR3STA 15.11.2010 16:18
coś wspaniałego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak