Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle po bolońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 350 DAG
masło 75 G
cebule 3 SZT.
mięso mielone wołowe 350 DAG
wino białe 1,5 SZKLANKI
seler 1-2 SZT.
marchewki 2-3 SZT
pomidor 4-5 SZT
ser 8 LYZEK

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle po bolońsku

podsmażamy na maśle cebule, marchew i seler oraz pomidory, wszystko to jest drobno posiekane.dodajemy wino i mięso i mieszamy. dodajemy przyprawy. dusimy kilka min.polewamy makaron i posypujemy serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 07.03.2011 09:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak