Schabowe z kapustą eksperymentalnie :

Schabowe z kapustą eksperymentalnie :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    1 do panierowania
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz mielony czarny

    1 do smaku
  • kminek

    1 do smaku
  • olej z pestek winogron

    1 wg potrzeby
  • kotlety schabowe

    2 (grube, bez kości)
  • kapusta kiszona

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną zalać wodą ( jak trzeba wcześniej przepłukać ) i obgotować. Odcedzić . Wlać 3 łyżki oleju i dusić ok 20 minut .Doprawić solą , pieprzem i kminkiem .Jeszcze raz na wszelki wypadek włożyć na sitko i odcisnąć .
Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa tak by nie uszkodzić włukien . Na kazdy kotlet położyć połowę kapusty i złożyć na pół .Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać z ziemniakami z wody .
Ten sposób zrobienia schabowego z kapustą to taka moja przekora w stosunku do Mamy. na pytanie co zrobić na obiad z reguły słyszę schabowego i kapustę kiszoną obgotoweaną . a że ja nie lubię monotonii w jadłospisie to zrobiłam niby to samo ale inaczej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

09.05.2011 22:40
pychotki

Tetiana

16.11.2010 19:32
fajnie wygląda-nigdy jeszcze tego nie jadłam:)

Smakosz6

25.10.2010 17:03
pycha!

Jolanta40

21.10.2010 16:08
jakie pyszności

Henryka2

09.09.2010 08:48
Świetny pomysł!

ben-ka

13.08.2010 17:08
No i bardzo fajnie Ci to wyszło a do tego smakowicie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat