kotleciki z indyka w occie mojej babci

kotleciki z indyka w occie mojej babci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 lyz
  • oliwa

    2 lyz
  • dynia

    350 g
  • cukier

    2 lyz
  • ocet balsamiczny

    1,4 szkl
  • sól

    1 lyz
  • szałwia

    1 lyz
  • jablko w paski

    2 szt
  • mąka kukurydziana

    1 lyz
  • indyk

    450 cienkie plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

obtocz kotlety w mace wstrzasnij nadmiar maki, rozgrzej oliwe smaz, po 1 minucie po kazdej stronie, aby niebyly surowe! przeluz na talerz, wlej 2 lyzke oliwy, usmaz pozostale kotlety,

wrzuc dynie na patelnie, posyp cukrem, smaz ok 2 min. wlej ocet i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.

mieszajac, wlej 1 i 4 szklanki wody, dodaj sol i szalwie, doprowadz do wrzenia, potem wrzuc jablka, przykryj i dus ok. 2 min. az wszystko zmieknie. wlej wode z maka kukurydziana i podgrzej, az sos zgestnieje, wrzuc kotlety z indyka i podgrzewaj na malym ogniu

podawaj na cieplo rozgrzanym talerzu bez dodatkow bo zepsujesz caly smak

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TyTaN

05.05.2012 22:03
bardzo dobry przepis,polecam

Katarzyna/kate1980

04.11.2010 13:25
jadałam podobne były pyszne ale muszę wypróbować przepis żeby mieć porównanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat