Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fasolką i kozim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowane buraczki 1 słoik (350 gram)
kozi ser (roladka) 250 gram
kilka liści sałąty
ząbki czosnku 2 szt.
oliwa 4 łyżki
kilka listów świeżej mięty
biała fasola 300 gram
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fasolką i kozim serem

Fasolę ugotuj i wystudź. Jeśli używasz suchej fasoli, namocz ją wcześniej (najlepiej przez całą noc). Buraczki przepłucz zimną wodą i pokrój na połówki albo ćwiartki. Posiekaj czosnek, ser pokrój w plasterki, umyj i osusz sałatę.
Na talerzach rozłóż liście sałaty, na nich fasolę, buraczki i ser. Posyp czosnkiem, polej sosem z octu i oliwy, udekoruj świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.07.2012 00:09
dobra
kate.500 04.07.2011 20:35
ciekawy przepis, szkoda ze foto nie ma
kate.500 04.07.2011 20:34
ciekawy przepis, szkoda ze foto nie ma
Tika4444 15.01.2011 16:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak