Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zwijańce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
masło 10 dkg
jajko 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 0,5 kg
cebule 2
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zwijańce

Schab rozbić na kotlety, opryszyć solą i pieprzem, odstawić. Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę w kostkę i razem podsmażyć na patelni, posolić. Po wystygnięciu farszu dodać 1 jajko i wymieszać. Faszerować mięso farszem z dodatkiem kawałeczków masła, można użyć wykałaczki do zapięcia. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na patelni, potem można zapiec w piekarniku, albo podawać prosto z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.10.2013 22:18
muszą być pyszne
kuklik 23.04.2011 17:12
pyszne
Iwona51
Iwona51 04.04.2011 12:46
pycha
kuklik 28.03.2011 08:03
ja dosaję jeszcze troszkę sera żółtego spróbuj polecam
anemon 22.03.2011 08:43
Takie roladki są dobrą odmianą dla tradycyjnego kotleta schabowego.
teresa18 26.02.2011 19:24
lubię takie mięsko
mysza666 20.02.2011 23:29
tak roladki
misia53 20.02.2011 19:31
Jak rozumiem , mają to być takie roladki ?
mirosława4 16.12.2010 23:11
dobre
Ewa111 15.11.2010 13:13
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak