Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z grilla w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
filet z kurczaka 6 sztuk
sos chili 125 ml
ketchup 125 ml
musztarda dijon 2 łyżki
woda 125 ml
sól 1/4 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
chilli 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
tymianek 1/4 łyżeczki
oregano 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z grilla w ziołach

Z masła i pieprzu zrobić masę. Filety posmarować masłem. Położyć na grillu na 3 minuty z każdej strony. Resztę rzeczy zmieszać w sos i polewać cały czas piersi obracając. Grillować nie więcej niż 30 minut.

Pyszne i ostre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.03.2011 10:52
smaczne
Marta98 09.02.2011 22:03
super
Grażyna13 14.10.2010 08:47
Smakowite danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak