Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
mleko
masło
sól
boczek parzony

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane ze skwarkami

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Gdy są jeszcze ciepłe rozgnieść je praską do ziemniaków, dolać nieco ciepłego mleka i nieroztopione masło, wszystko połączyć. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć dopóki nie powstaną skwarki. Puree podawać polane tłuszczem i posypane skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 15.01.2012 07:15
lubię
Zoso 03.09.2011 14:45
smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak