Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po kornwalijsku z orzechami włoskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
musztarda dijon 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżki
oliwa 60 ml
olej z orzechów włoskich 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po kornwalijsku z orzechami włoskimi

Kurczaka umyć, podzielić na części i umieścić w naczyniu żaroodpornym.

Pozostałe składniki wymieszać razem w miseczce i polać kurczaka i wstawić na 8 godzin do lodówki. Tak się zamarynuje.

Po wyjęciu z lodówki piec 30-40 minut, obracając w trakcie by marynata dobrze przylegała.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 28.10.2011 08:35
fajny przepis
Izabela/bella81 22.03.2011 08:49
ciekawe:)
Kate131 05.12.2010 09:47
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak