Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pól szklanki kwasu żurkowego
dwa litry rosołu
kilka ziemniaków
dwie marchewki
Liść laurowy suszony Prymat
łyżka majeranku

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Do rosołu wrzucamy pokrojoną marchewkę, gotujemy, potem dodajemy ziemniaki, liść laurowy i majeranek. Gdy będą miękkie, dodajemy kwas żurkowy, gotujemy. Gdy zupa jest za rzadka, zaciągamy ją mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 14.11.2013 10:16
fajna zupa
pacpaw 03.01.2012 21:10
nie jadłem nigdy zalewajki
Ewa111 20.12.2011 20:08
teściowa robiła podobną ,bardzo mi zawsze smakowała
Wacław 22.08.2011 10:22
pyszna ,prosta zupka !
Barbara40 16.02.2011 19:16
A,to sie maz ucieszy z przepisu.Wciaz mi opowiada o zalewajce , ktora jadal podczas studiow w Lodzi
PaniMISIOWA 30.11.2010 16:49
szybko i smacznie
SmacznaPyza 25.11.2010 10:10
chyba dodałabym więcej zakwasu bo lubię kwaśne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak