Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kilimandżaro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 20 dag
mąka 6 łyżek
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kilimandżaro

Pieczemy biszkopt i przekrawamy na połowę.

Masa jabłkowa:
1 kg jabłek
2 galaretki
1 łyżka masła
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć dodać galaretkę i jeszcze chwilę smażyć.

Masa budyniowa:
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka masła
Z mąki, cukru, żółtek ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.
Przełożenie:
Ciasto na spód, na to masa jabłkowa, następnie masa budyniowa, ciasto i polewa.

Polewa:
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
Składniki wkładamy do rondla i podgrzewamy na małym ogniu. Dobrze wymieszać. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 04.11.2011 19:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak