Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy paprykarz z wędzonej makreli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 300 g
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cebula 1 szt
olej rzepakowy 4-5 łyżek
sól, pieprz, cukier do smaku
chili w proszku do smaku
ryż ugotowany 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy paprykarz z wędzonej makreli

Rybę obrac z ości i podusic widelcem, dodac ryż i wymieszac. Cebulę pokroic w kostkę i zrumienic na patelni na oleju. Dodac koncentrat i jeszcze chwilę smażyc. Sos dodac do ryby, dodac przyprawy do smaku i gdyby całośc była za such to jeszcze dodac oleju. Zostawic do następnego dnia, wtedy jest dużo smaczniejsze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ladymoon
ladymoon 18.12.2011 22:30
fajny pomysł!
iknkirke 17.09.2011 18:42
mniam
Justa32 09.09.2011 09:54
mniam
AGNIESZKA144 24.08.2011 20:41
warte spróbowania
Ela20 13.11.2010 08:49
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak