Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
mięso mielone 300 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 1 łyżka
ryż 150 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryką

Mięso wyrabiamy z solą, ziołami, pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Po chwili dodajemy mięso i wspólnie przesmażamy. Paprykom ucinamy wierzch i czyścimy środek. Przesmażone mięso mieszamy z ryżem i faszerujemy nim papryczki. Zawijamy w folię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 02.08.2012 13:25
to jest pyszne
Malinka 26.11.2010 20:33
Nie ma to jak faszerowana papryka!
Joanna108
Joanna108 25.11.2010 14:04
Robię podobną. Czasem w ten sposób faszeruję i inne warzywa np kalarepę albo ziemniaki. Polecam !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak