Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 2
papryka żółta 2
papryka czerwona 2
ryż 2 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z papryką

Ryż gotujemy w osolonej wodzie,osączamy.Papryki myjemy ,oczyszczamy z nasion,a miąższ kroimy w kostkę .Filet gotujemy aż będzie miękki.Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia,a następnie kroimy w kostkę .Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,doprawiamy do smaku sola ,pieprzem i majonezem.Zamiast filetów można użyc ugotowanych udek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.05.2012 12:39
fajne
caroline1983 08.05.2012 16:40
dobre na kolacje
barbara11561 28.03.2012 09:01
lubię takie sałatki:)
Marzena34 11.03.2012 21:38
smaczna
caralajna 05.03.2012 09:16
mniam mniam
ben-ka 15.09.2011 07:51
i taką sobie zrobię:)
Tika4444 10.08.2011 08:55
super sałatka
Łucja1 18.09.2010 13:48
fajna i szybka sałatka!
sylwiachmiel 07.08.2010 07:46
fajna sslatka i pewnie smaczna
IZABELA29 27.05.2010 07:10
prosto i kolorowo
IZABELA29 23.05.2010 15:35
KOREKTA DO PRZEPISU: 1 FILET Z KURCZAKA ,SÓL ,PIEPRZ ,MAJONEZ,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak