Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 duża
cytryna 1
oliwa do smażenia
masła 1/2 kostki
czosnek 5 ząbków
majeranku do smaku
ryż 4 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba

Rybę oskrobać następnie posolić i posypać majerankiem.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem.
Rybę położyć na talerz z przekrojoną cytryną, którą każdy sam indywidualnie może skrapiać rybę.
Podawać z masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 31.05.2012 10:24
Smaczna
Kate131 17.07.2011 09:46
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak