Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY DROŻDZOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 15 g
mąki 200 g
mleko 200 ml
cukru 3 łyżki
masła 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY DROŻDZOWE

DROZDŻE ROZPROWADZIĆ W 100 ML MLEKA CIEPŁEGO I 1 ŁYŻECZCE CUKRU I 1 ŁYŻKĘ MĄKI ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA, ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z RESZTĄ CUKRU A BIAŁKA UBIĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ ZE SOBĄI RESZTĘ MAKI WYROBIĆ CIASTO SMAŻYĆ NA OLEJU, POSYPAĆ CUKREM PUDREM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak