Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z czosnkiem i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
cebula 2 sztuki
białe wino 1 kieliszek
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z czosnkiem i cebulą

Pstrągi oskrobać, oprawić, umyć, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść, posmarować nim pstrągi, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Brytfannę wysmarować masłem, ułożyć pstrągi. Cebulę obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi ryby, posypać zielem angielskim. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec przez około 30 minut w temp. około 180 stopni, polewając winem. Natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Rybę podawać gorącą, posypaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.09.2011 11:13
smaczny
Iwona51
Iwona51 27.09.2011 11:13
smaczny
Motorek 08.04.2011 23:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak