Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
miód płynny 5 łyżek
sól 2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
pieprz czarny 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 2 łyżki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodzie

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka.
Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.11.2012 09:05
mmm jakie smakowitości, ech!;)
cukiereczek 05.05.2012 09:10
lubię to
Agiatis 12.03.2012 18:37
jadłam żeberka z miodem kuraka jeszcze nie;) jak ja wszystko wypróbuje co mnie się podaba - życia mi nie starczy:P
eli_555 15.11.2010 23:18
Pyszny kurczak.
ZEWA 11.11.2010 23:10
też nie przepadałam, ale miód wcale nie jest wyczuwalny, a nadaje ciekawy smak
Goya 11.11.2010 20:13
jakoś nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak