Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
śmietana 22% 200 ml
jajko 3 sztuki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Żółtka utrzeć razem ze śmietaną, mąką oraz szczyptą soli.
Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.
Całość delikatnie połączyć.
Smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu.
Po usmażeniu najlepiej smakują z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.
Pozdrawiam i życzę smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.09.2011 19:33
taimet
ulaaa 29.08.2011 21:54
jadlam dzisiaj takie same ale z jabłkami, pycha!
Krzysztof42 28.04.2011 16:36
jadłem już kiedyś racuchy
Adamorek 02.03.2011 00:25
robię na drugie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak