Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

arabska pita z indykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka z indyka 20 dag
ser żółty 15 dag
mieszane sałaty 2 garście
cebulka dymka 1
pomidorki koktajlowe 20 dag
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
łyżeczka musztardy
łyżeczka keczupu
ząbek czosnku 1
sól
pita 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: arabska pita z indykiem

Zrób sos: Czosnek obierz, zmiażdż, rozetrzyj z solą. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Sałaty porwij, pomidorki przekrój, oczyszczoną dymkę posiekaj, ser i wędlinę pokrój w plasterki. Podgrzej placki, np. w mikrofalówce. Do każdego nałóż warzywa, ser i wędlinę, polej sosem. Podaj od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 10.04.2012 10:11
pycha
Mariusz17 31.10.2011 07:33
mniam
Mariusz17 31.10.2011 07:33
mniam
Zoso 13.08.2011 23:15
zjadłbym takie coś
kochanyptysiu 18.04.2011 10:26
fajne
Goya 11.11.2010 20:13
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak