Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysiowa pianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 op
paluszki ptysiowe 5 szt na 1 deser
chipsy bananowe
ananas kandyzowany do dekoracji
woda 500 (przegotowana, gorąca)
jogurt wiśniowy 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysiowa pianka

Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej przegotowanej wody, schłodzić.
Do rozdrabniacza wlać chłodną galaretkę, dodać jogurt i wszystko chwilę miksować.
Do pucharków włożyć po kilka czipsów bananowych, po 5 paluszków ptysiowych.
Pucharki napełnić mieszaniną galaretki i jogurtu ( ptysie wypłyną na wierzch ).
Posypać kandyzowanymi ananasami i wstawić desery do lodówki na 30 minut do stężenia deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 09.02.2013 10:48
super
cukiereczek 04.03.2012 10:40
słodkie marzenie
Ela11 15.10.2011 10:48
lubie takie deserki
eli_555 29.04.2011 23:25
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak