Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piezczona kaczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 opak
czosnek 10 szt
jabłka 4 szt
pomarańcza 1 szt
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Piezczona kaczka

Kaczkę oczyścić z pozostałych piór następnie umyć .Jabłka pokroić w plastry pomarańcze pokroić na ćwiartki czosnek z blender-ować z olejem wszystko złączyć ze sobą dodać majeranek -Włożyć do środka kaczki piec w temp 200stopni przez około 2 godzin . Po jednej godzinie przekręcić na druga stronę . Kaczka powinna być ładnie zrumieniona . Gdy kaczka się upiecze należy ja wyluzować . Podzielić na pierś i udo .
Smacznego...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 05.06.2011 08:37
smaczna
Zoso 11.05.2011 21:39
uwielbiam kaczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak