Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata klasyczna - płynna

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 łyżka
woda 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
powidła śliwkowe (węgierkowe) 2 łyzki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
miód prawdziwy 1 łyżka
Cebula suszona Prymat 1 łyzka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynata klasyczna - płynna

Wszystkie składniki wyłożyć do dużej miski i wymieszać Dodać mięso które ma być marynowane i marynować je 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 28.08.2012 10:05
sprawdzona do dań na grilla!
mamusia1 28.08.2012 10:05
sprawdzona do dań na grilla!
LuKaSz4761 18.10.2011 12:20
wspaniała
Reda 09.10.2011 07:27
mi też smakowało Dziękuje za super przepis
mamusia1 24.11.2010 14:27
robiłam do fileta z kurczaka i smakowała super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak