Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ptasiego mleczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

różnosmakowe galaretki 3
mleko skondensowane puszka
cukru pudru 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ptasiego mleczka

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Galaretki rozpuścić - jedna z nich będzie potrzebna na wierzch, dlatego najlepiej rozpuścić ją nieco później niż dwie pozostałe. Gdy galaretki zaczną tężeć, wlać połowę niesłodzonego mleka skondensowanego do garnka, dodać 2 łyżki cukru pudru i ubić, dodać jedną tężejącą galaretkę i ubić raz jeszcze, szybko wyłożyć na herbatniki, wyrównać, wstawić do lodówki, kiedy ptasie mleczko stężeje, wykonać takie same czynności z drugą galaretką. Gdy obie stężeją, na wierzchu poukładać owoce, np. takie, o jakich smakach były galaretki i zalać trzecią galaretką, włożyć do lodówki do ostatecznego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.02.2012 19:36
super
alaaa 10.07.2011 18:34
mój ulubiony deserek
hastalavista 11.05.2011 12:32
super!!!
romanrafal
romanrafal 15.12.2010 19:45
oj tak
Emilia22 16.11.2010 12:58
na pewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak