Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumsztyki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 50 dkg
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rumsztyki wołowe

Mięso umyć, oczyścić z żył i pokroić ma cienkie plastry w poprzek włókien. Następnie rozbić tłuczkiem, uformować nożem owalne rumsztyki, obtoczyć je w mące wymieszanej z pieprzem. Usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. Posolić, podlać odrobiną wody i pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut pod przykryciem. Podawać ułożone na półmisku, posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.06.2012 19:22
Pyszne! :)
owca441 09.05.2011 22:10
smaczne
owca441 09.05.2011 22:10
smaczne
RenataZ-et 10.12.2010 10:17
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak