Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy wołowej 0,5 kg
mąka
marchewki 2
korzeń pietruszki
pieczarek 30 dag
cebula
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i dodać do mięsa, chwilę podsmażyć, po czym zalać gorącą wodą, aby ta całkowicie przykryła mięso i warzywa, dusić. Na osobnej patelni usmażyć drobno posiekaną cebulę oraz obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, dodać do mięsa, dusić dopóki mięso nie będzie miękkie. Powstały sos zagęścić wodą z mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 18.11.2010 14:57
twoje bitki są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak