Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
cebula 3 sztuki
włoszczyzna 70 dkg
mąka 1 łyżka
smalec 10 dkg
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z wieprzowiny

Umyte mięso pokroić w wąskie paski, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem, podsmażyć w połowie tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą lub rosołem, dodać imbiru, dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Warzywa umyć, obrać, opłukać i drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Tak przygotowane włożyć do duszącego się mięsa, podlać wrzącą wodą lub rosołem i dodać pozostały tłuszcz. Dusić do miękkości, przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.03.2013 13:21
na pewno pyszne....
IKrakowianka 21.09.2011 00:26
super
plocia 12.11.2010 22:01
Uwielbiam flaczki
rosik93 11.11.2010 20:22
Uwielbiam flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak