Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
mleko 200 ml
herbatniki 2 paczki
banan 1 szt
mandarynka 1 szt
pomarańcza 1 szt
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno

Rozrobić galaretki w połowie ilości wody niż podano na opakowaniu.Na dno tortownicy wyłożyć herbatniki i banana pokrojonego w talarki.Gdy galaretki się ochłodzą,rozrobić śnieżkę w 200 ml mleka.Rozrobioną śnieżkę podzielić na pół.Pierwszą połowę połączyć z galaretką pomarańczową i wlać do tortownicy.Wstawić do lodówki na 5 minut.Z truskawkowej galaretki odjąć 4 łyżki,resztę połączyć z pozostałą śnieżką i wlać do tortownicy.odstawić do lodówki na 5 minut.Gdy masa stężeje udekorować pomarańczem i mandarynką.Ciasto polać polewą czekoladową i 4 łyżkami galaretki truskawkowej,następnie wstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.07.2012 09:54
apetyczne
maciek7 01.04.2012 22:38
super
Justyna Jussstiii 10.07.2011 12:50
super
Marzena34 12.03.2011 09:37
ładne i smaczniutkie
m1monika 05.12.2010 15:17
to coś dla mnie i mojego męża :-)
pacpaw 15.11.2010 09:26
jakie apetyczne zdjęcia
MAR3STA 12.11.2010 20:41
świetne:)
Natalia/tubisiek 11.11.2010 18:41
bardzo fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak