Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 2 sztuki
pieczarki 25 dkg
sól, pieprz, cukier do smaku
sok z cytryny
jajko 3 sztuki
majonez 1/4 szklanki
orzechy włoskie 2 łyżki
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera z pieczarkami

Umyty seler ugotować w skórce, pieczarki umyć i ugotować w niewielkiej ilości wody. Seler obrać i zetrzeć na tarce. Pieczarki pokroić w cienie paski. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Jajka ugotować na twardo, obrać, wymieszać z selerem i jabłkami, dodać orzechy, posolić, popieprzyć, przyprawić sokiem z cytryny, dodać majonez, wymieszać, postawić w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.12.2010 17:04
Takiej jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak