Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makowy
Polewa: cukier z wodą gotować aż zgęstnieje. Po wystudzeniu wyrabiać łopatką aż zbieleje. Wcisnąć sok z cytryny, wlać olejek i wymieszać.
mak | 20 dkg |
mąka | 20 dkg |
masło | 20 dkg |
cukier puder | 20 dkg |
jajko | 2 sztuki |
Polewa: | |
cukier | 1/2 szklanki |
woda | 1/4 szklanki |
cytryna | 1/4 sztuki |
olejek migdałowy | kilka kropel |
olejek migdałowy | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: