Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zlota salatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 30 dag
kwasne jablka 350 g
cukier 15 dag
sok z cytryny
żółtko jajek 2 szt.
kieliszek białego wina
skórka z pomarańczy lub limonki

Przepis i sposób przygotowania na: zlota salatka

dynie i jablka obrac i okroic w kostke,skropic sokiem z cytryny ,dodac 2 lyzki cukru i wszystko wymieszac, utrzec zoltka z 2 lyzkami cukru do bialosci i na koniec dodac kieliszek wina .zalac jablka i dynie sosem jajecznym opsypac skorka pomaranczy i orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 05.02.2012 12:03
świetna
MAŁGORZATA108 11.11.2010 17:27
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak