Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka faszerowane powidłami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
powidła 6 łyżeczek
cukier 3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane powidłami

Jabłka umyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne i pokropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić powidłami i posypać cukrem. Przykryć wierzchołki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.03.2014 18:06
Uwielbiam takie jabłuszka.
Iwusia 28.07.2013 23:17
prezentują się smakowicie
Motorek 30.10.2012 07:39
smaczny deser
Iwona51
Iwona51 14.01.2012 10:20
smaczne
Monika193
Monika193 23.06.2011 23:11
fajne
mehia 12.06.2011 10:01
niezłe
Gosia32
Gosia32 09.06.2011 10:04
pycha
MAR3STA 27.02.2011 10:28
zapiekanych jabłek dawno nie robiłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak