Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLACZKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaczki 1 KG
wołowina 1/2 KG
cebula 1 SZTUKA
por 1 SZTUKA
seler 1/2 SZTUKI
marchew 3 SZTUKI
pietruszka 2 SZTUKI
mąka pszenna 1 łyżka
masło 1 ŁYŻKA
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: FLACZKI

FLACZKI GOTOWAĆ PRZEZ 2 MINUTY, ODLAĆ WODĘ. CZYNNOŚCI POWTÓRZYĆ. NASTĘPNIE PONOWNIE ZALAĆ WODĄ I GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI. OSOBNO UGOTOWAĆ ROSÓŁ Z WOŁOWINY. DO 2 L ROSOŁU DODAĆ POKROJONE FLACZKI ORAZ GOTOWANE MIĘSO. DODAĆ MARCHEW POKROJONĄ W KOSTKĘ. ZROBIĆ ZASMAŻKĘ Z 1 ŁYŻKĄ MASŁA I 1 ŁYŻKĄ MĄKI, DODAĆ DO FLACZKÓW.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beataz1981 24.02.2012 11:12
ja odlewam wodę 4 razy i są pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak