Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier puder 1 szklanka
miód 3 łyżki
masło 20 dag
jajko 3 szt
mleko 1,5 szklanki
powidła śliwkowe 250 ml
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami

Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Wlać miód i wbijać po 1 jajku, po trochu mleka i mąkę wymieszaną z sodą. Po dodaniu wszystkich składników dodać 4 łyżki powideł i przyprawę do piernika, przemieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem i piec w temp 180 stopni przez 30 minut. Po wystygnięciu przełożyć pozostałymi powidłami, oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.10.2013 07:43
fajny piernik
Zosia1 22.02.2013 13:15
piekę podobny i uwielbiam taki
aleksa123 06.07.2012 11:56
pyszny
Iwusia 18.03.2012 22:54
smakowity pierniczek
Iwona51
Iwona51 11.01.2012 09:23
smaczny
Karol P 29.12.2011 22:02
bardzo dobry
KasiaK90 04.04.2011 17:56
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak