Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp duszony w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
cytryna 1 szt
natka z pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp duszony w śmietanie

Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, oprószyć solą i ułożyć w rondlu. Posypać drobno posiekaną cebulą, dodać masło i skropić rybę wodą. Dusić pod przykryciem bardzo powoli około 15 minut. Następnie dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Dusić jeszcze 5-10 min. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym koprem. Podawać z kluskami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.05.2012 10:44
pycha
olkaaa 29.04.2012 13:13
extra
Monika79 19.03.2012 19:28
lubię to
Monika193
Monika193 22.11.2010 21:17
dawno nie jadłam karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak