Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami w naleśniku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 200 gram
grzyby suszone 2 garście
sól do smaku
mąka pszenna 0,5 kg
woda 1-1,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
Bulion grzybowy 1 szt
kapusta kiszona 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami w naleśniku

Do miski wsypać mąkę,dodać 3 jajka,mleko,wodę,olej,proszek do pieczenia i sól do smaku.Wszystko dokładnie zmiksować i smażyć na nasmarowanej tłuszczem patelni.Usmażone placki ostudzić,następnie w każdy placek zawinąć farsz z kapusty i grzybów,obtoczyć naleśnik w roztrzepanym i osolonym jajku,następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Farsz:Do garnka wlać 3 szklanki wody,wrzucić pokrojoną słodką i kwaśną kapustę,dodać umyte grzyby,kostkę rosołową grzybową.Wszystko gotować do miękkości.Po ugotowaniu kapustę i grzyby odsączyć od wody,rozdrobnić wg uznania,doprawić pieprzem i solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.06.2011 19:54
pyszne jedzonko.....
Grażyna13 29.04.2011 18:06
Pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak