Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z budyniem i wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy
jajko
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z budyniem i wiśniami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu (z nieco mniejszą ilością mleka - aby był nieco gęstszy), przestudzić. Wiśnie rozmrozić i osączyć. Kwadraty ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Na środek każdego kwadratu wyłożyć budyń, ułożyć na nim owoce i lekko je docisnąć. Brzeg każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać odrobiną cukru. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 22.06.2012 11:24
super
mirosława4 20.03.2011 21:21
mniam
Dorota61 04.12.2010 13:28
Fajny pomysł. Do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak