Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące całuski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 35 dag
cukier kryształ 20 dag
miód 3 łyżki
jajko 2 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
goździki mielone 2 szt
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące całuski

Wymieszać mąkę z cukrem, miodem, sodą, cynamonem i utłuczonymi goździkami. Wbić w to jajka, rozgnieść ciasto i rozwałkować. Wycinać kółka i kłaść na posypanej mąka blaszce. Po 2 godzinach upiec w średnio gorącym piekarniku. Polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 02.02.2012 18:38
super
Joanna108
Joanna108 27.08.2011 13:05
świetna nazwa :)
indi 18.07.2011 20:49
są pyszne :)
Emilia21 11.07.2011 11:03
ciekawy przepis, chętnie bym zobaczyła zdjęcie
Emilia21 11.07.2011 11:03
ciekawy przepis, chętnie bym zobaczyła zdjęcie
matii6 02.02.2011 16:46
mnie też ciekawi
alaaa 11.11.2010 15:42
bardzo ciekawy przepis ,szkoda że bez zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak