Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 6 szkl.
cebula biała 200 g
mąka 2 lyzki
masło 2 lyzki
sól, pieprz
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

cebule obraci pokroic w cienkie paski ,zrumienic na masle.opruszyc maka i smazyc tak aby maka sie lekko zarumienila. zalac cebule rosolem,posolic i mieszajac zagotowac,.zmiksowac zupe lub przetrzec przez sitko. podgrzac ,wlac koniak i podawac z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna53
Justyna53 03.09.2012 13:19
uwielbiam zupe cebulową ,dobry przepis
Fiffi 04.07.2012 23:11
jeszcze takiej nie jadłam
MAŁY 26.07.2011 16:18
fajne
MAŁY 26.07.2011 16:18
fajne
MAŁY 12.06.2011 17:04
pysznie i inaczej niż zawsze
IZABELA29 12.11.2010 14:15
jeszcze nie robiłam ,może kiedys

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak