Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
margaryna 25 dag
mielone migdały 10 dag
rum 3 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

jMargarynę ucieramy razem z cukrem, tak aby była puszysta. Dodajemy po jednym żółtku, mąki, rum i migdały (zmielone). Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z masą. Formą wysmarować tłuszczem i wlać niewielka ilość masy - piec ok. 5 minut w temp 200 stopni. Po tym czasie wyjąć formę i wlać kolejna porcje masy i czekać w piekarniku kolejne 5 minut. Czynność powtarzać. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 24.03.2011 10:21
lubie babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak