Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek konserwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek zielony 1 kg
woda 4 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka płaska
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek konserwowy

Groszek wrzucić do dużej ilości wrzącej lekko osolonej wody. Obgotować 4-5 min., odcedzić, przelać zimną wodą i wkładać do słoików.
Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym i solą, zalać groszek i zamknąć słoiki.
Pasteryzować 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 04.10.2011 00:51
ciekawy pomysł, nie robiłem jeszcze w słoiku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak