Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewóra

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka wrocławska 2 szkl.
cukier 1 szkanka
jaja 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
cynamon ewentualnie
orzechy włoskie 1 szklanka
jabłka 3 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewóra

Jajka ubic z cukrem, wymieszac z mąką, sodą i proszkiem.Nadal mieszając dodac lejąc cienkim strumieniem olej. Na końcu dodac orzechy i jabłka, wymieszac. wylac na blachę piec 30 min w 200 st.C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 11.11.2010 13:22
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak