Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 sztuk
cukier 8 łyżek
mleko 1/2 l
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
wanilia 1 laska
masło 50 dag
Biszkopty 3 duże paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy

Cukier utrzeć z żółtkami, mleko zagotować z wanilią. Wrzące mleko wlać do utartego do białości żółtka. Gotować (jak budyń) na małym ogniu, dolewać mąkę rozmieszaną z mlekiem, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje i się zagotuje.
Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego kremu. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, a następnie masą, biszkoptami, masą, a na wierzchu ułożyć truskawki.
Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wazka 12.12.2011 19:21
Ulubiony smak mojego dziecka, na pewno się skuszę na zrobienie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak